سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ترفند،نرم افزار،آموزش و....

کاربرد GPRS

کاربردهای GPIS می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

gprs

 

1. پست الکترونیکی

با توجه به ارتباط دائمی با اینترنت در سیستم GPRS و پرداخت هزینه به ازای اطلاعات ارسالی و دریافتی، شما می‌توانید نامه های الکترونیکی خود را در هر زمان با حداقل هزینه و حداکثر سرعت دریافت و یا به آنها پاسخ دهید.

2. پیغام های لحظه ای

ارتباط دائمی به اینترنت به شما امکان می دهد تا همواره پیغام های فوری خود را  که توسط نرم افزار های Chat فرستاده می‌شوند، در هر لحظه دریافت و به آنها پاسخ دهید. یعنی شما می‌توانید با هرکدام از برنامه های  IRC/ICQ/Yahoo Messenger/MSN Messenger/AOL  Messenger و... در تمامی مدت روز بهره ببرید.

3. MMS

تنها بستری که شما می‌توانید از امکانات صدا، تصویر و ویدئو در سیستم  MMS یا Multimedia) Messaging Service که نسخه پیشرفته SMS می‌باشد) به طور کامل بهره مند شوید.

4. مرور سایت های وب

همچون دیگر خدمات، شما توسط GPRS می توانید تقریبا با سرعتی معادل خطوط تلفن معمولی، یعنی 56 کیلوبیت در ثانیه، صفحات مورد علاقه خود را مرور کنید.

5.  WAP (کارهای گروهی)

GPRS به شما امکان می‌دهد تا همواره به تقویم کاری و یا اطلاعات اشتراکی همکاران خود دسترسی داشته باشید.

 

کارائی و عملکرد GPRS

شبکه هایی که دارای هسته GPRS می‌باشند به وسیله سیستم های IS-136TDMA-3G توسعه یافته اند و پیش‌بینی می‌شود که برای سیستمهای نسل سوم (3G) به صورت شبکه مرکزی درآیند. برای این که شبکه های موجود با سرویس GPRS سازگاری داشته باشند کانال های رادیویی به شکل جدیدی تعریف شده و عمل تخصیص این کانال ها از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می‌باشند به این معنی که از یک تا هشت تایم اسلات را می‌توان به یک کاربر تخصیص داد و یا چندین کاربر فعال را به صورت اشتراکی به یک تایم اسلات اختصاص داد.

در کنار انعطاف پذیری اختصاص کانال ها عمل تخصیص Downlink و Uplink نیز به صورت جداگانه انجام می شود. منابع رادیویی به طور دینامیکی بین سرویس های مکالمه و دیتا می‌تواند به اشتراک گذاشته شود و به عنوان تابعی از بار ترافیکی، علایق و ترجیحات اپراتور عمل نماید.

در سرویس GPRS برای این که بتوان به ازای هر کاربر میزان bit rate را به جای 9 kb/s تا بیش از 150kb/s ارائه نمود روشهای کدینگ گوناگونی ارائه شده و همچنین ذخیره سازی GPRS به صورت سریع (GPRS fast reservation) به شکلی طراحی شده که بتوان انتقال بسته ها را در فاصله زمانی 0.5 تا 1 ثانیه شروع نمود.

عملیات امنیتی در مورد GPRS معادل امنیت سازی در شبکه GSM می باشد به شکلی که عملیات تصدیق اطلاعات مشترکین و الگوریتم‌های رمز نگاری یا Ciphering Algorithms برای انتقال بسته‌های داده به شکل بهینه مشابه با GSM انجام می‌شود.

با توجه به سرعت و کارایی بالای GPRS در تحویل اطلاعات در مقصد باید اذعان نمود که این سرویس نسبتأ ارزانتر از Circuit Switched data یا همان SMS یا CSD تمام می‌شود.

کارایی GPRS

gprs

 GRPSدر تئوری باید بتواند سرعت انتقال اطلاعات را بالای 115 کیلوبیت در ثانیه برساند، در حالی که در عمل این سرعت به 40 کیلوبیت در ثانیه می‌رسد حال آنکه سرعت ارتباط در دستگاه‌های متفاوت GPRSبه مراتب با یکدیگر فرق می‌کنند برای محاسبه سرعت ارتباطات در دستگاههای GPRS بهتر است طرح کدها و ساختمان کلاس های مربوط به آن را بررسی کنیم:

 GPRS در کل دارای چهار نوع کد CS3، CS2، CS1 و CS4 می باشد ولی هر کدام از این کدها قابلیت انتقال اطلاعات با حداکثر سرعت 21.4 کیلوبیت در ثانیه را دارند و در هر یک از آنها نیز بخشی برای تصحیح خطا در انتقال اطلاعات در نظر گرفته شده است.

CS1 دارای بیشترین سهم برای تصحیح اطلاعات می‌باشد و فقط در حدود 9 کیلوبیت در ثانیه از 21.4 کیلوبیت در ثانیه جهت انتقال اطلاعات باقی می‌ماند CS2 و CS3 دارای سرعت بیشتری می‌باشند و سرعت انتقال اطلاعات در آنها به حدود 13.4 و 15.6 کیلوبیت در ثانیه می‌رسد و در CS4 سرعت انتقال به حداکثر مقدار خود می‌رسد و هیچ نوع تصحیح اطلاعاتی در آن انجام نمی‌گردد.

دستگاههای موجود GPRS ، تنها CS2 و CS1 را با سرعتی پایین تر ارائه می‌دهند و در مواقع لازم این دو به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شبکه های GSM و GPRS هر دو امکان دادن 8 انشعاب داده ای در هر لحظه از زمان را دارا می‌باشند که به هر یک از آنها یک timeslot می‌گوییم. لذا سرعت انتقال اطلاعات را می توان با کنار هم قرار دادن timeslot ها بیشتر و بیشتر کرد. در عمل سرعت انتقال به علت محدودیت ایجاد شده توسط شرکت ارائه دهنده خدمات و همین طور محدودیت موجود در دستگاهها کاهش می‌یابد.

 

منبع:

Yi-Bing Lin, Department of Computer science and information engineering National Chiao Tung university, Taiwan

سایت تبیان